Concorde presenteert als vlaggenschip de nieuwe CENTURION

Een semi-geïntegreerd model in de klasse "luxe campers". De verfijnde vormgeving, de bijna oneindige inrichtingsmogelijkheden en de grootte alleen al maakt de CENTURION een ware reus. Ver weg van de massa productie gaat de afdeling Special Trucks van Concorde samen met specialisten op het gebied van ontwikkeling, bouw en productie, in op de eisen van de klant en produceert maatwerk in kleine oplage. "Gemiddeld hebben deze voertuigen een lengte van twaalf meter", zegt algemeen directeur Joachim Baumgartner van Concorde. "Maar hier zijn we variabel en kunnen aan de eisen van klant tegemoet komen." Als onderstel van de 26-tons Centurion, dient de Actros van Mercedes-Benz. Met een vermogen van 422 pk biedt de 12,8-liter turbo zes-cilinder motor voldoende reserves in alle rijomstandigheden

Technisch vernuft

De Centurion beschikt over een Mercedes-Benz boordcomputer, de beproefde elektronische rem-controle wizard en de radar-geleiden hulp die u helpt om op uw eigen rijbaan te blijven en de veiligheidsafstand te houden. De ergonomisch ontworpen luchtvering stoelen - standaard bij Mercedes - zorgen voor hoog zitcomfort voor rijder en passagier. Voor het vertrek kan men via de twee beeldschermen het voertuig rondom controleren. De CENTURION heeft in totaal 16 camera's, die bij het verlaten van het voertuig of 's avonds als bewakingscamera's gebruikt kunnen worden.

Interieur

Hoge plafonds en een groot oppervlakte zorgen voor maximale bewegingsvrijheid in het voertuig en creëren een sfeer zoals in uw eigen vier muren. Door een druk op de knop word de Slideout geactiveerd en bereikt de salon een breedte van drie meter. Hier is de volledig uitgeruste keuken, een Premium badkamer met apart toilet, en indien gewenst een met muziek en verlichting infrarood sauna. Bij de keuze van de inrichting kunt u kiezen uit bijzonder en zeldzaam houtfineer zoals Amerikaans kersen, notenhout, Palissander. "Wij verwerken wat de klant in zijn Camper wenst" legt Baumgartner uit. Hetzelfde geld ook voor de inrichting van de overige ruimte zoals de slaap ruimte. Mocht het weer het minder goed zijn dan biedt de moderne consumentenelektronica voor afwisseling. De controle van de vijf tv-monitoren gebeurd met behulp van twee volautomatische satellietsystemen met Internet toegang. 

Voorzieningen

Onafhankelijkheid tijdens het reizen is een van de basisideeën in de ontwikkeling van Centurion. Voor watervoorziening is er een tank met een inhoud van 560 liter. Een zuiveringsinstallatie met UV-reactor gegarandeerd vers water elk moment van de dag. Bovendien beschikt het voertuig over een 500 liter brandstoftank en een tank voor het opslaan van maximaal 460 liter grijs water. De lozing van de tanks gebeurd middels een buis met bajonet aansluiting, dit is een bekend en bewezen technologie die ook door de brandweer wordt gebruikt. Door zijn snelle warmtelevering is de CENTURION zowel een zomer-en winter voertuig. Drie volledig autonoom verwarmingssystemen die met elkaar communiceren zorgen, zelfs op koele dagen voor een comfortabele kamertemperatuur.

Een ander voordeel

Met de 24-volt elektronica aan boord, een batterijblok bestaande uit twaalf batterijen en een stroomvoorziening op zonne-energie met 1000 Watt werkt het voertuig onafhankelijk van externe stroomvoorziening. In noodsituaties kan men gebruikmaken van een geluiddichte diesel generator met 5000 watt vermogen. Standaard wordt het model ook uitgerust met een 230-volt elektrisch systeem. Moet naast de camper nog een extra voertuig worden meegenomen dan bied de Centurion een passende oplossing. De Individuele Garage bied - afhankelijk van de wensen van de klant - ruimte voor diverse voertuigafmetingen van compacte Mini tot ruime 4x4. Een afzonderlijk toegankelijk fietsenberging is ook beschikbaar.

Prijslijst


Plattegronden


 

Op zoek naar een leuke job? Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's!

Carrosseriebouwer  Automonteur
Copyright   © Alle rechten voorbehouden | Realisatie Solera Autodata